Sunday, February 10, 2019

Lost Room


Lost Room (Sori / Voodoo, Eesti / USA) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Baltic" ka 3,82 punkti.

Tootjainfo: "Sori brewery is located in an old Soviet military factory. Deep in the building lies locked rooms that remained untouched, one of which is scarier than others. In that room, we came up with the idea of this Imperial Baltic Porter with our friends from Voodoo Brewing (PA, USA). Brewed with loads of caramel and Estonian kama flour."

Väike lihtne pudel, sildil "lost" seeria binokkel, seekord tumelilla. Pruunakas sõrmepaksune vahukiht on päris kenasti püsiv. Õlle värvus - kehastunudmust. Aroom on magusakas ja tihke, karamelli võib siit küll aimata, aga vähemalt lõhnast kama ära tunda ei õnnestu. Või oota - kui nüüd kamašokolaadi peale mõelda, siis seda ehk küll?

Esmamekk on raske ja magus. Magus ja mõrkjas ja kakaone, kuid põhirõhk on magusal ja mõtlikul jämedusel.

Keskmaitse on ... kirsine? Kirsiliköör kamašokolaad? Kõlab jabura kombona ... aga maitseb hea!

Lõppmaitse - eeeeei, see on hoopis murakaliköör! Kreemine ja tihke ... munaliköör? Vana Tallinna munaliköörine variant? Kas säänne asi on olemas pärislooduses?

Järelmekk. Mandliliköör? Magusraisk. Mäesuurselt magus ja vaid künkajagu mõrkjust seda tasakaalustamas. Ja .... vaata see peab nüüd olema puhas psühhosomaatika, sest ajju ilmub hernes. Ei, mitte aju ei muutu herneks, aga kuivatatud roheline hernes veereb kõrinal keelel ja meelel. 

Raske, lausa naftase kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ka õlijas-liimja paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-MAGUSA buketiga ÜLEvõllikas! Ja võta nüüd kinni, on see unes või ilmsi, kuid hernes on siin mis siin. Kamaporter ... ja nagu sellest vähe oleks ... imperialkama imperialbalti imperialporter!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment