Wednesday, February 27, 2019

Alõtsa mõdu


Alõtsa mõdu (Peninuki, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki untappd liigimääratlus on "Mead - Melomel" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Melomel with Mirabelle plum"

Väike lihtne pudel, värvirõõmsal pildil veikleb kärjemustri taustal midagi roosat. Erkvalge vahukiht on õhuke ja püsimatu. Joogi värvus - kahkjalt valkjas-kollane. Aroom on ... hmmm ... kummaline, magusakas-hapukas ja kuidagi eeterlik ning meditsiiniline.

Esmamekk on kerge kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse ... esimese hooga tahaks öelda "õõõõhhhh" ... aga siis ta tõepoolest tuleb, see kollane pisike ploomitaoline nähtus! Lõppmaitse - magus-hapu ja kuiv, miskipärast liiga kaua seisnud pärnaõieteed meenutav, aga taaskord äratuntavalt kreegine. Järelmekk - väga kuiv ja samas suhkruselt magus.

Kergepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja ülikuiva paletiga, magus-hapu-mõrkjas-magus-vürtsikas-hapukas-magusa buketiga kuidagi äraspidine rüübe. Värvus ja lõhn ja maitse on kõik üsna kummalised ... aga lõpptulemusena ikkagi meeldib ja - oi nüüd tuli teeseene maitse suhu - võtaks ühe klaasi veel!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment