Saturday, February 16, 2019

50/50: Citra/Simcoe

50/50: Citra/Simcoe (O/O, Rootsi) prk 0,5 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang on 63 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,85 punkti

Totjainfot pole

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline silt. Kreemika varjundiga vaht täidab pool klaasi ja on vägagi püsiv ning kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - pilviselt ja hämuselt oranž. 

Aroom on ülimeeldivalt mahlane ja tsitruseline, veidi greibine ja sutsu vaigune ... ausalt öeldes peaaegu ideaalne IPA lõhnakombo. 

Esmamekk mõjub üllatavalt kergekaaluliselt ning vaid õrnalt mõrkjas-greibiselt. Keskmaitse aga keerab keha juurde ja muutub mandariinimahla taoliseks. Lõppmaitses tuleb mõrkjas-magusakale tsitruselisele põhjale juurde ka õrnalt vaigust hapukat nooti. Järelmekk hakkab aja jooksul koguma vaikset vüstsikat elevust nig u 30 sekundit peale selle troopilise mahla kurgust alla libisemist hakkab kurgupära juba päris mõnusalt mõrkjas-vürtsikalt õhetama.

Keskmisest kriips kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Üsna ideaali poole suunduv mahlane IPA, aga veidi liiga kehatu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment