Thursday, February 21, 2019

Saladus


Saladus (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,4 %vol. Liigimääratlus: tripel

Tootjainfo: "Vesi, odralinnased, suhkur, tsitruste koored, koriander, Northern Brewer humal, pärm. Kuivhumaldamine: Mandarina Bavaria"

Väike lihtne pudel, sildil kaunis daam. Kollaka varjundiga vahukiht täidab kolmandiku klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punaka varjundiga merevaik. 

Aroom - kuldne, meelitav ja meelas, hilise päikeseloojangu taoline, kommine ja puuviljane, veidi vürtsikas ja pidulikke küünlaleeke läitev. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja tiivaripsutavalt magus ning vürtsikas, elav ja vigurdav, sädelev ja särtsakas.

Keskmaitse muutub sädemepilvena tuiskavast sissejuhtatusest kraadikese igavamaks ... või noh ütleme et keerab sellel tuulispeana tuiskavalt lustlikkusest veidi kraadi maha. Järgi jääb barbarissikomm muskaatpähkliga.

Lõppmaitse - siin on juba taas seda kihelust ja erksust, sipelgapolkat ja liblikatiivatangot, vallatut kihinat ja ripsmekahinat. Magus ja vahuveinilik, lapsik ja elevil.

Järelmekk - taas laskub väike soliidsuse sordiin liigsele krapsakusele, selle asemel on veidi mõrkjam ja enesekindlalt rahulikum, tiba vaigune ja eeterlikult kauakestev kuninglikkus.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe! Ammu, oi ammu pole vana Gambrinus mõne belgia stiilis  õlle üle nii vaimustunud olnud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment