Monday, April 18, 2022

Karl Friedrich Märzen

Karl Friedrich Märzen (Saku, Eesti). prk 0,568 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Märzen / Oktoberfest Bier" ja hinnang 5 punkti. Untappd ütleb: "Märzen" ja hinnang 2,82 punkti

Tootjainfo: "Karamell-linnaste ja humalase maitsega klassikaline punane õlu. Märtsiõlle värskus ja punaks toon kannavad endas euroopaliku õllekultuuri väärikat ja värvikat ajalugu. Sobib hästi kõigi sealiha, aga ka veisest tehtud roogadega."

Kopsakas purk, seeria sildikujundus oranžikal foonil. Kollane vaht täidab pool klaasist, kuid kaob õige pea. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. Aroom on magushapukas, karamelline, leivane, leivakaljane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitse muutub veidi mõrkjamaks, karamelliseks ja leivakoorikut meenutavaks. Lõppmaitses tekib stiilile omane vaskne-metalne noodike, kuid kahjuks samal ajal muutub magususe tase liiiiiga võimsaks. Järelmekk taandab selle vähese mõrkjas-hapuka poole tõusuga ning kui lõpuks ka õrn vürtsikas foon tekib, siis võib asjaga isegi täitsa rahule jääda. 

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-läila-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Hea tasandi rüübe. Plusspoolele jääb see, et konkreetses õlles polnud seni sarjale omast plastiliinist nooti. Miinuspoolele jääb liigne suhkrukogus.
---
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Kus see sinine toon sinna kujundusse sattus?

    ReplyDelete
    Replies
    1. copy-paste eelmisest sama seeri kirjeldusest :)
      aga parandasin vea, tänan

      Delete