Monday, August 15, 2022

Citra APA

Citra APA (Varvar, Ukraina) pdl 0,33 l. alc 6,0 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American (APA)" ja hinnang 72 punkti. Untappd ütleb: "Pale Ale - American" ja 3,85

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "We brewed a small family of APAs to introduce you to the might and endless possibilities of aroma hops. The same style, the same recipe, but featuring different varieties of US hops. For each batch we added the starring hop to the boil and dry hopping as well. The most exciting thing is to get acquainted with all the brothers at once, but one to one introduction would be equally appropriate. So, meet Citra. Tropical fruity rebel, full of distinct notes of passion fruit, melon, lime and grapefruit.
IBU 43"

Väike lihtne pudel, valgel sildil roheline humalaviiking. Erkvalge vahttäidab ligi pool klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magus-mõrkjas, karamelline, aprikoosine ja puidune.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse on tugevalt karamelline, kõrvetatud suhkru ja rosinate mekiga ning samas ka tugevalt mõru. Lõppmaitse paneb rõhu hapukamale, pihlakasemale noodile. Järelmekk on mõru ja mõnusalt vürtsikas.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõru-magusakas-mõru-hapukas-magus-mõru-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Miks tootja on selle APAna kirja pannud, ei saa aru, tegemist on ju täiemõõdulise AIPA'ga nii kraadi kui muude parameetrite mõttes, meeldivalt matsakas ja humalane.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment