Tuesday, August 30, 2022

Support UA Breweries

Support UA Breweries (Pravda, Ukraina) prk 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Belgian / Saison" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Belgian" ja 3,79 punkti

Tootjainfo: "Triple Cascade Belgian IPA
IBU 45"

Väike sale purk, sildil pommist väljakasvavad humalad. Valge vaht täidab 3/5 klaasist ning püsib väga kaua. Õlle värvus - tuhmilt kuldne. Aroomis segunevad mõnusal mpel belgialik-karamellised ja ipalik-humalased noodid, väga hea vesi ja kuldsed kuivatatud puuviljad.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja leebelt magusakas ning õõõrna vürtsika helinaga. Keskmaitse - hapukas-mõrkjas, saisoniliku eeterlikkuse ja sädelusega. Lõppmaitse - mõru, heinane, nätske, vaigune, kuivatatud virsikute ja metsõunte segune. Järelmekk - mõru, vürtsikas, magus, vaigune, puidune, karamelline, rosinate ja kibuvitsade ning pihlakate kokteiline.

Eriskummaline valik. Belgia IPA pole enamike inimeste jaoks ei mõistetav ega ka toetatav õllestiil - ja just selle valis see tuntud (eelkõige skandaalsevõitu siltide poolest) Ukraina pruulikodade, et teha üks ühispruul ning kutsuda teisi üles ukraina pruulikodasid toetama. Kummaline valik tõepoolest. KUID - seda julgem ja kõnekam on see tegu, sest ilma taoliste munadeta ei püsiks ka see koda ja rahvas ja riik. Sestap - vana Gambrinus kiidab julgust ja teostust sõnadega - VÄGA HEA TASEME pruulis!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment