Braupakt Blonde Ale (Weihenstephan, Saksa). alc 6,5 %. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Pale / Golden / Single" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Blonde / Golden Ale - Other" ja hinnang 3,75 punkti
Tootjainfo: "The Bavarian State Brewery Weihenstephan and the St. Bernardus brewery from Belgium launch the second edition of the Braupakt in 2024.
Weihenstephan collaborated with the Californian craft beer pioneers from Sierra Nevada in 2018, creating the first Braupakt ever. Now, almost six years later, this collab gets a sequel: with a Blonde Ale, brewed in Weihenstephan.
The idea behind this unique collaboration was to brew a filtered, strong, top-fermented beer. This wonderful specialty is the combination of two brewing philosophies - this seems crystal-clear when you take a look at the raw materials: Hops from Belgium, from the immediate area around St. Bernardus, Weihenstephan yeast, Bavarian malt - and water from Freising. The beer is of course brewed in accordance with the Purity Law of 1516. Spicy, with a characteristic yeast note, fruity and strong with 6.5% alcohol: Braupakt 2024 flatters the palate with these characteristics."
Müncheni keldri kraanist kaas ostetud kraam, seega disainist rääkida ei saa. Kollakas vaht täidab ligi poole klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - Weihenstephaneri majapärmi selge jalajälg koos hea veega - belgiast pole lõhnas küll midagi tunda.
Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-kõditav-vürtsikas. Keskmaitse - linnaseline, magus, veidi hapuka kõrvaltooniga. Lõppmaitse - mõrkjas-hapukas, karge ja veidi virsikuseemne kivi meenutav. Järelmekk - hapukas, huvitavalt kuivapoolne ja krõps ning kergepoolne, nüüd juba belgia blond ale nüansiga.
Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Väga huvitav kombinatsioon saksa ja belgia stiilidest ... ehkki veidi segadusse ajab see, et kui kõik muud komponendid peale belgia humala olid Weihenstephaneri tavaportfellist (eriti oluline on majapärmi kasutamine), siis kuidas see belgiapärane kergus-kuius sai tekkida? Igatahes - eriti kuna tegu on ühekordse pruuliga - tasub kindlasti järeleproovimist
---
ei ole Gambrinuses saadaval, ainult kõrvalkvartalis, Müncheni õllekeldris
---
pilt isetehtud
No comments:
Post a Comment