Sunday, March 24, 2024

Põhjala - Öö XO (taaskülastus)

Öö XO (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang 100 punkti!!! Untappd liigimääratlus: "Porter - Imperial / Double Baltic" ja hinnang: "4,14"

Tootjainfo: "A special version of the famous Öö Imperial Baltic Porter, aged for months in Cognac barrels"

Esmane, 2016.a tehtud kirjeldus näha siin. See pudel võib olla 2017.a partiist, sest BB aastaks on siin 2019. Igatahes on tegu võrdlusega, et näha, mis on need aastad keldrishoidmist teinud.

Väärikalt tolmunud pudel, kaelusevaha on aastatega rabedaks muutunud. Vahupilt pole ajaga muutunud. Värvus mõistagi ka mitte. Aroom - raske on võrrelda, sest tookord kirjutasin pigem emotsioonide keeles, kuid praegu ninnavaatav lõhn pole kübegi väsinud, vaid mõnusalt portveinine ja ikka tajutavalt konjakine.

Maitse. Oi. Oikuihea. Oikuikurjamusehea. Noh ta on veeeeidi õhema kehaga kui toona, aga kogu see kakao, ploomide, portveini, rösti ja muu öise ilu tulevärk on kenasti olemas!

Imeilus ja õpetlik kogemus. Noh olgu, keha on veidi vähemaks jäänud, see on väike miinus. Teisalt on aga ka magusus tiba taandunud ja see on positiivne. Üldolemuselt aga teeb siirast ja suurt rõõmu, et vähemalt konkreetne pudel sellest õilsast veteranjoogist on suurepäraselt säilinud ja lükkab ümber vahepeal süvenema hakanud arusaama sellest, et 3-4 aasta järel hakkavad ka sellised õlled alla käima. See jook EI OLE alla käinud, vaid ta on arenenud!
---
ei ole vabamüügina saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment