Thursday, March 7, 2024

Frontaal / Põhjala - No Way Out

No Way Out (Frontaal, Holland) prk 0,44 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja 3,89 punkti

Tootjainfo: "Põhjala is one of those breweries where we asked ourselves, “Why haven’t we done a collaboration with these guys in all these years?” After a first meeting in 2023 at their festival, the idea for a solid barleywine was born. A completely different way of how we wanted to brew this beer was chosen. Due to the immense amounts of malt, we had to double mash and after the first yeast starter there was no way out.
By using Munich malt as the base along with Carared, Cara160 and Dark Crystal,
this Barleywine has a layered sweetness throughout the entire beer. Due to the high sugar content the beer ended up with a thick mouthfeel but still drinkable, just the way we like our Barleywines.
To bring it all together, we added a touch of salt and caramel to take “No Way Out” to the next level."

Väike purk, lilleline sildikujundus. Kollakas-pruun vaht täidab poole klaasist ning vaatamata hõredusele püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt hõõguvpunane. Aroom on ootustele mitteastavavalt väggggga leebe, ehkki nii sool kui karamell on lõhnas olemas.

Esmamekk on väga raske kehaga ja magus-mõru ning mõtlik-kuldselt soojendav.

Keskmaitse - hmmmm ja ummmmm ... kui puidune, kui karamelline, kui ... võikaramelline ja iiriskommine! soolakas-kohvine ja kardemonine!

Lõppmaitse - hapuka alatooniga, pihlaka-siguri-kohvi-joogine ja kamašokolaadine, ausalt öeldes ootamatu kombinatsioon odraveini kohta

Järelmekis on soola kergelt metalne element kenasti tunda, aga kõik seda sellises raskepärases kohvikaramellises siirupis, mis paneb uuesti ja uuesti lonksama, et olla kindel selles mida tunned

ÜLEVÕLLIKAS. Soolakaramelli odravein. Mõelge hetkeks sellele. See on imelius, ootamatu, aeganõudev ja küsimärke tekitav. Sest ei ta ei meenuta just kuigivõrd kõik teisi odraveine ... aga ühtegi teist õllestiili meenutaks ta eel vähem. Julge ja vinge eksperiment!
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment