Monday, March 25, 2024

De Ranke - Amer-Amer (taaskülastus)

Amer-Amer (De Ranke, Belgia) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Belgian / Saison" ja hinnang 75 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Belgian" ja 3,37 punkti.

Tootjainfo: "Brewing an American IPA, but with a Belgian twist...that's the idea behind the Amer-Amer. We chose to use two American varieties of hop, but only hop flowers cultivated in Belgium. The 'Belgo-American' hops have a better balance in flavours and a less aggressive bitterness, without losing flavour or intensity. Dry-hopping with Cascade gives the beer it's rich aroma.
IBU 60"

Tegemist on võrdlusega 4-aasta taguse kirjelduse pihta. Disain pole muutunud, samuti ka lopsakas vahupilt. Värvus - jätkuvalt täiskuldne, kuid nüüd mitte kirgas, vaid kerge udulooriga. Aroom on aga tublisti muutunud - tookord oli siin tublisti IPA'likke noote, nüüd pigem lihtsapoolne saison oma hapukas-vürtsika meeldivusega.

Maitsepilt on samuti muutunud, tookord kurdetud liigse ja ülepingutatud mõruduse-koreduse tase on vähenenud ja belgialikkuse tase suurenenud. Ei, ta on ikkagi veel vägagi arvestataval määral "belgia IPA", kuid ilma liigse ülevõllisuseta.

Tublisti ja meeldivalt järelküpsenud/taltunud belgiapärane IPA - selles kontekstis võib öelda Übertase!
---
suti saadaval eripakkumises
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment