Friday, May 20, 2016

Two Hearted Ale


Two Hearted Ale (Bells, USA) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 100 punkti.

Tootjainfo: "India Pale Ale style well suited for Hemingway-esque trips to the Upper Peninsula. American malts and enormous hop additions give this beer a crisp finish and incredible floral hop aroma."

Väike lihtne pudel, sildil ... hmm on see nüüd forell või mis? Erkvalge sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega, haakudes mingil määral ka klaasiseintele. Aroom on IPA kohta väga tagasihoidlik, tunda on peamiselt tihket linnasemagusust, tagapool ka veidi vaigust mõrkjust.

Esmamekk on aga lõhnale vastand, üsna särtsakalt mõrkjas-magus. Keskmaitse on magusakas-hapukas, kuivatatud virsikute ja männikasvude taoline. Lõppmaitse muutub järjest maitse-tiinemaks, vaiguseks, segunevad heledad rosinad ja männivaik, lilleline ja heinane toon on hurmavalt mõnusas segus. Järelmekk särab vürtsikalt keelepäral, pannes keelenurgad mõnusalt surisema, paitades konserv-ananassi magusa ja kuuseseemne vaiguse tooniga.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Vaat siin on nüüd jälle see tajukääride lugu. 100-punktine RB hinnang panin ootama mingit mega-elamust, kuid see klaasitäis on lihtsalt väga-väga hea IPA. Suurepärases maitsetasakaalus ja mänguline, neetult ohtlikult kergelt joodav. Aga 100 punkti?
------------
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Tartu Gambrinuse õllepoe kaudu ikka :)

    vabandust vastuse venimise eest

    ReplyDelete