Sunday, February 11, 2018

Ambika

Ambika (Tempel, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfot ei õnnestunud leida, toodet pole isegi tootja veebilehel. Tagasildil on kirjas: "Sour Mango IPA"

Väike lihtne pudel, sildil luukere ja gorilla. Sõrmepaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - häguselt kollakas-oranž. Aroom on intensiivselt hapukas ja mahlane ... tõsi küll mangot väga ei oska ära tunda, pigem midagi sidruni-jogurti sarnast.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu. Keskmaitse on hapukas-magusakas, mango hakkab tasapisi esile tulema. Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas ... jaa, nüüd on küll mango täitsa olemas, kuid see meenutab pigem mõrkjat mango-koort kui magusat vilja ennast. Järelmekk on vürtsikas-mõrkjas, meeldivalt mahlane ja mõõdukalt hapult keelepära parkiv.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapu-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe! Karge ja värskendav, kuid mangoga jääb suhe selles õlles veidi kesiseks. Omaette joogina ja vägagi arvestatava tasemega sour. Ampsuke brie juustu viigimarjamoosiga oleks kena siia juurde lisada.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment