Saturday, February 3, 2018

Sven'son

Sven'son (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,3 %vol. Liigimääratlus: "saison"

Tootjainfo: "Linnased: Lager, Wheat, Golden Naked Oats. Humalad: Galaxy. Pärm: Belle Saison, Brett
IBU 31"

Väike lihtne pudel, pruulikojale omasel sildil on tagaplaanil kellegi Poeg ... eeldatavasi siis Sveni oma :)  Sõrmepaksune erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom - juba eemalt lööb ninna midagi hapukat ja mahlast, õunalikku ... lähedalt nuuskides sarnasus koduse hapendatud õunakompotiga ainult suureneb.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitses jääb seesama marineeritud metsõuntele omane mõrkjas-hapukus alles, joogipoolis muutub kõvasti kuivemaks. Lõppmaitse laseb veidi aimata saisonile omast pidulikku vürtsikust, kuid teine kohustuslik element - magusus - on bretti poolt täiesti nahka pandud. Järelmekk on mõrkjas, vürtsikas, kuivalt karge ja lõpuks ka tuntavalt alkoholine.

Keskmisest veidi kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja krõbekuiva paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Üllatav, kuid HEA rüübe. Saisoni stiilist on asi üsna kaugele taandunud, bretti lisamine tegi selles mõttes karuteene, kuid oma kuiva kargusega mõjub see klaasitäis aga vägagi mõnusalt ja maitseküllaselt. Röstitud paprika viilakas sobiks lonksu järel keelele asetamiseks väga asjakohaselt.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment