Monday, February 19, 2018

Mezza Porter


Mezza Porter (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Koostisosad: vesi, odralinnased, kaerahelbed, kuusk, humal, pärm."

Väike lihtne pudel, sildil andekas mäng peegelduva metsa ja häälevõnke teemadel. Kork lendab ootamatult kõva põmakaga pealt ning klaas täitub pruuni vahuga. Õnneks ei jätku sellele vahuvulkaani pudelist, kuid märk on ohtlik. Õlle värvus - tuhmilt tumepruun.

Aroom - VAAAAIIIIK! See on nagu hüüd kuusemetsas, kus igalt igavikuliselt tüvelt kaigub su hüüe tagasi, kuni sumbub samblikusse.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas, veidi kohvine ja kõvasti kuusene. Keskmaitses kuuse-komponent kasvab ja kosub, muutudes vaiguladestuseks, mis ulatub kõrvadeni. Veidi suitsune on see vaik ... tea kas siin sees on viimase sajandi metsapõlengute mälestusi? 

Lõppmaitses muutub magusaks ja samblaseks ... tea kas pruulmeistril läks terve oks blenderisse koos linnupesa ja oravatega? See vaik on vana ja korbatanud, tema kuldsesse sisemusse on tardunud sääsk ja päkapikk. Järelmekk liigub oksaõõtsega mõrkjamasse metsanurka, kus pohlavarred ja nätske sammal räägivad rabale lähenemisest.

Mnjaaaaa. Vata mõtleb vana Gambrinus mis ta mõtleb, aga sellist metsikut metsaelamust ei mäleta ta mitte. Kui siis lapsepõlvest, aga mitte õlleklaasist. Sestap olgu öeldud "mega"! Ilma suurtähtedeta, aga ikkagi. Selles pudelis elab kuusk. Ja kuusk on meie sõber! 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment