Friday, February 23, 2018

Longhorn


Longhorn (Purity, Inglismaa) prk 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA" ja hinnang 82 punkti.

Tootjainfo: "Longhorn IPA (5.0% IBU 55) is an expertly brewed craft keg ale named after the herd of Longhorn cattle that feed off our spent grains.
We use only the finest natural ingredients to create and American style IPA that is full of character and which leaves you wanting more.
Brewed with Maris Otter, Rye, Crystal Rye and Caramalt to create a copper warming colour and hopped with Pilgrim, Chinook, Galaxy and Simcoe hops, Longhorn has both citrus and tropical fruit tones.
IBU 55"

Mnjaa, see on nüüd jälle see koht, kus tahaks Ratebeeri rahva käest küsida: "miks?" Miks on stiilimääratluseks pandud APA, kui tootja ise on purgile kirjutanud IPA? Või miks seekord pole kirjas seda totakat "speciality grain", kasutatud on ju rukis!? Oeh.

Väike purk, sildil lösutab pikasarveline lehmaline. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib märkimisväärselt kaua. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroomis leidub kumkvaate ja ... on see nüüd teadmisest tulenev, aga rukki hapukas leivane noot leidub kah õrna vinena.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub tihkemaks, täistera-sepiku ja leiva vahepealseks, muruse ja puiduse mõrkja kõrvalnoodiga üsna klassikaliseks IPA'ks. Lõppmaitse omandab magusama, biskviitsema tooni, millesse sekkub mõruapelsine ja veidi virsikuid. Järelmekk on mõnusalt mahlane ja samas leivaselt tummine. 

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! 5-kraadise õlle muudab rukki kasutamine mõnusalt maitsetihedaks. Rukki-IPAde harvaesineva liigi väga hea esindaja!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment