Sunday, February 25, 2018

Citra Double IPA


Citra Double IPA (Liberty, Uus-Meremaa) pdl 0,5 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang on 99 punkti.

Tootjainfo: "what is in a name? Under conventional language guidelines you would expect to find any number of consonants, and to a lesser extent, you will find the odd noun.
But if your have a look at the name of this beer, you will find that it has an exclamation mark right in the middle of it. What’s that all about? Doesn’t that just seem a little unusual? It’s definitely not a typo - and if you’re reading this, then i guess it’s done it’s job.
The next step is to take this bottle home. Go on, you won't regret it.
IBU 100"

Keskmist kasvu pudel, rohelisel sildil poolekslõigatud miski puuvili, mis meenutab ühekorraga nii ananassi kui apelsini. Valge vaht täidab pool klaasi, püsides üsna kaua ja haakudes hõreda vahupitsina ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on puuviljane ja heinane, magusakas ja tuhm, Citrale omaseid noote tunneb siit üsna napilt. 

Esmamekk on raskepoolne ja magusakas, heinane, karamelline, mõrkjas ja tuhm. Keskmaitses on tunda alkoholist sooja, tihkelt linnasemagusat ja kuivatatud ananassi. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, puitunult heinaseks, veidi isegi tammetõrude laadseks, kanarbiku ja kuivatatud virsikute vahepealseks. Järelmekk on hetkeks vürtsikas, siis aga sõidab jälle nüüd juba pisut tüütuks muutuv heinane ja alkoholine tuhm mekk selga.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga rüübe, mis kunagi oli ilmselt hurmavalt hea ... nüüdseks aga tüütult heinane. Mahakäinud topelt-IPA on mõnikord üsna kurb asi. See siin on vägagi kurb.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment