Saturday, February 17, 2018

Käre talv

Käre talv (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,2 %vol. Liigimääratlus: "mõdu"

Tootjainfo: "vesi, mesi, rosinad, sidrun, marjad, kuusevõrsed, Mosaic humal, pärm"

Väike lihtne pudel, sildil talvine postkaardilik linnapilt. Valge hõre vaht kaob sekunditega. Õlle värvus - kirkalt valkjaskollane. 

Aroomis segunevad vahvaimal moel rosinate magusus ja kuusevõrsete hapukas vürtsikus, sidruni värskus loob sellele kõigele värske ja õhulise fooni nagu avatud pööninguaken ürte täis katusealuses.

Esmamekk on üllllatavalt magus! Mesine tervitus paneb lausa kulme kergitama, sest üldiselt kipub pärm mee magusama poole olematuks ära sööma.

Keskmaitse paneb keele kribelema kuusevõrse torgetest, pirnikonservine taust loob mulje justkui jooks ülekarboniseerunud düšessi. Lõppmaitse vürtsikas-magusakas, pea agressiivne särtsakus tuletab meelde kuusesiirupit ja pihlakalikööri vähese abtsinditilgakesega. 

Järelmekk üllatab taas ... kuidas on ühekorraga võimalik saavutada nii kuiv värskus kui peaaegu et ülevõlline magusus? Kas see on vaigu mingi kahekümnekuues kõrvalmõju, mida ei osanuks tegemisel arvestada? Kuivatatud ananass ja männiokkad sobivad omavahel imekenasti, kuigi kumbagi selles joogis ju pole.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-hapukas-vürtsikas-magus-mõrkjas-vürtsikas-magusa buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Oi see on üks vinge tegija, ootamatult jõuline ja mitmevindiline ... aga ta jääb meelde ja paneb endast positiivses võtmes rääkima - ja see on väga märkimisväärne saavutus!
---
pilt isetehtu

No comments:

Post a Comment