Tuesday, February 20, 2018

Katariina Jee

Katariina Jee (Sulu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,2 %vol. Liigimääratlus: saison.

Tootjainfo: "Oostis: vesi, odra- ja nisulinnased; RM, Eldoraado ja Citra humalad; nelk, koriander ja kadakamarjad
IBU 38"

Väike lihtne pudel, ebamääraselt rohelisekribune sildike.  Sõrmepaksune erkvalge vahukiht on mõõdukalt püsiv, kuid see-eest haakub mõningase pitsise jäljena klaasiseinale. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroomis paneb tolmusepoolne, kirbevõitu vaigune noot korraks imestunult nina kirtsutama ... kuid ahjaa ... see on see kadakamari!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-vürtsikas, nagu saisonile kombeks. Keskmaitses tuleb esmalt jällegi see tolmune noodike ... kuid seekord on sellel koriandrine mekk man. Lõppmaitses on tunda kadakast mõrkjat ja saisonile omast magus-vürtsikat segu. Järelmekk tõmbab veidi vaevaselt käima vürtsika kellukesekõlina, kuid seda summutab veidi vaigune-kadakane tuhmus.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga Vägagi hea taseme rüübe. Üldiselt saisonile millegi lisamine ei anna mingit positiivset lisaväärtust juurde, kuid see kadakane puudutus peaaegu et juba sobib siia täienduseks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment