Sunday, February 4, 2018

Imperial Rye Porter


Imperial Rye Porter (Nøgne Ø / Terrapin, Norra / USA). pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Porter - Top 50" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo: "Imperial Rye Porter is a dark ale with lots of character, brewed by Spike and Kjetil. The best of both worlds!"

Väike lihtne pudel, pruulikojale omane tehnilise olekuga sildikujundus. Sõrmepaksune kollakaspruun püsib päris kenasti. Õlle värvus - õhkõrna punase helgiga must. 

Aroom. Rontjas. Kuivanud rukkileivast saab vist teha nuia? Ja kui siia juurde lisada rummi ja rosinaid, siis saab pika ja mõtliku õhtu. Leotad rummis leiba ja haukad rosinaid peale. Vaadates tühja lõuendit, kuhu sa isegi ei kavatse midagi maalida.

Esmamekk. Sulnis. Sulnis on see vaikus, mis täidab maja. Külmapraksatused palkides ja tuule vaikne lõgin ashjusiibris on su kaaslased.

Keskmaitse. Samet. Sametpime. Mustvalge. Kas ainult valgega saab maalida mustvalget? Aga kui värvida otse leivale?

Lõppmaitse. Sume. Sumesumin. Segaseid mõtteid tõuseb nurkadest ja hiilib su poole. Aga ega sa ei vaidle ju kah. Ei viitsi ju. Ploom nendega!

Järelmekk. Täis. Täistäidlane. Keel on paks ja pehme. Üllatusega märkad, et oled siiski maalinud. Õllega saab mõtlikke maastikke. Nõrguvaid, vihmaseid ja sooje. 

MEGA. MEGAleib. Segaleib. Segane leib klaasis. Lonksuke või kaks ja piisab. Piisab et tahaksid olla vait ja üksi. Mida soovin ka teile.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment