Tuesday, February 13, 2018

Narangi


Narangi (O/O, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "India Pale Ale - Top 50" ja hinnang on 100 punkti!!!

Tootjainfo: "IPA with mostly Mosaic"

Väike lihtne pudel, geniaalselt minimalistlik sildikujundus. Pöidlapaksune erkvalge vahukiht on mõõduka püsivusega, kuid haagib end kaunisti klaasiseintele. Õlle värvus - häguselt tuhmkollane. 

Aroom - no mõistagi Mosaic oma väikese kassipissiga, aga samas ka meeldiva vaiguse torkega ja oi kui hurmava mahlasusega. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-mahlakas. Keskmaitse toob juurde hapukat kargust, keeleküljed hakkavad vürtsikalt surisema. Lõppmaitse lisab veidi magusamat ja samas vaigusemat nooti ... see valgub mesise, kanarbikuse ja külmavõetud pihlaka vaiguna mööda suulage. Järelmekk on mahlane, mõrkjas, veidi torkiv, hästi karge ja vürtsikas.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe. Noh olgu, teatud pingutusega ütleks ehk isegi "mega" ära ... aga no 100 puntki ja 50 parima IPA hulka arvata vana Gambrinus seda küll ei oska.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment