Monday, February 19, 2018

Kärbse jacuzzi nr 3


Kärbse jacuzzi nr 3 (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol. Liigimääratlus: "witbier"

Tootjainfo: "vesi, nisu, pilsen, abbeyja cara clair linnased, tsitruse koored, koriander, Saaz ja Syrian Goldings humalad, pärm"

Versioon 1 ja 2 kirjeldused leiab siit ja siit.

Väike lihtne pudel, sildil on vannis piipu tõmbav kärbes. Pöidlapaksune kollakas vahukiht püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusakas, karamelline, vähese vürtsikas-mõrkja kõrvaltooniga ... selline üsna tüübiline belglane. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitses kihavad keelel belgia triple-sibelgased, nende kõrval rullib end lahti apelsinikoor. Lõppmaitse omandab mõrkjama noodi, koriandri vaigune seisukoht pole küll väga veenev, kuid siiski kenake. Järelmekk otsustav hapukama teeotsa kasuks, luues senisele kallima otsa belgiapärasele aadlipärasusele odavama, tänavalikuma järel-loo.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga Väga hea taseme rüübe. Kuid nii nagu ka kahe eelneva versiooni puhul küsib vana Gambrinus - et kuhu nisu jääb? Kui esmases versioonis seda veel oli tunda, siis nüüd järgnevates tuleb seda täidlast tegelast vaid aimata. Jah, lihtsalt belgia blond eilina läheb see jook vägagi arvesse, tsitrusekoored ja koriander liiguvad ka oma kohale, aga nisu ennast jääb vajaka. Vaatamata sellele kohtuks säärase klaasikesega veel ja veel.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment