Tuesday, February 13, 2018

Eesti 100


Eesti 100 (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,2 %vol. Liigimääratlus: "Porter"

Tootjainfo: "vesi, odralinnased, belgia tume suhkur, Northdown ja Crystal humalad, vanillikaun, pärm
Laagerdunud Šoti viskis leotatud ameerika tumedatel tammelaastudel"

Madal väike pudel, mustaval foonil silt on üsna nirult loetav. Pruunakas vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - must. 

Aroomis seguneb äraütlemata mõnusal moel röstine hapukus-mõrkjus, magus vanilje, tuhm tamm, karamelline kommisuhkur ning portveinine täidlus.

Esmamekk on raske kehaga ja tuntavalt tammine, röstine, kuivavõitu ja hapukas. Keskmaitse muutub magusapoolsemaks, ploomiseks, tammisele toonile lisandub ka seedrimännile omane vaigune surve. Lõppmaitse meenutab lapsepõlve rummikooke, ainult et neid maius-käkikesi on hoitud tammisel alusel. Järelmekk meenutab ehk veidi liiga kaua kuivatatud viigimarju, millesse on tilgutatud veidi balsamicot ja tamme-tinktuuri.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. Kui tamme peal poleks hoitud ... noh ütleme viis minutit liiga kaua :) siis kiidaks rohkem, hetkel varjutab tanniinine pool veidi muid külgi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment