Sunday, February 11, 2018

Mägi Eile Saar Must


Mägi Eile Saar Must (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Bourbon barrel aged barley wine"

Väike lihtne pudel, luitunud toonides sildil ugrised mustrid ... no aga see lipuvärvides kork on üsna kakofoonis sildiga. Mõte muidugi hea, aga no ausalt ei haaku need kaks elementi visuaalselt kohe üldse! Kollane sõrmepaksune vahukiht püsib päris kenasti. Õlle värvus - veidi ähmaselt tuhmpunane.

Aroom ... ummm ... toores. Vanilje ja iiriskomm on kenasti olemas, aga odraveini noor, rabarberine ja alkoholine rabedus käib sellest üle.

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas-mõrkjas, keeleotsa tasakesi kõrvetav. Keskmaitse ... mnjah ... no toores noh. Jaaaaa, kõik see mis vaadilaagerdet odraveinis võluvat - koorepumat ja vaadine vanilje - leiab mööda keelekülgi alla nõrgudes küll üles, kuid esmane tunnetus on karm ja äkiline. Lõppmaitse pehmendub juba meeldivamaks, ploomikompott ja keedukreem tulevad paremini esile, ehkki ka neid hoiab alkohol teravate küüntega varrukast kinni. Järelmekk .... ehhhhhh ... krobeline, rasplit meenutav, viski peksab kõigest üle.

Kokkuvõtte asemel vangutab vana Gambrinus veidi üllatunult pead: Lehe rahvas, kuhu teil nüüd kiiret oli? See kraam tahtnuks veel vähemalt pool aastat laagerduda, et siis nt sügisel või sootuks järgmisel aastal rahvast rõõmustada. Jah, kogu potentsiaal saada hurmavaks rüüpeks on olemas ... aga see jääb praegu rapsiva nooruse taha kinni
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment