Thursday, February 22, 2018

Topelt ei kärise

Topelt ei kärise (Sulu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: "topelti IPA"

Tootjainfo: "Koostis: vesi, odralinnased, pärm, Columbus ja Citra humalad
IBU 84"

Väike lihtne pudel, kribuline punane silt. Sentimeetrine kollakas vahukiht püsib üsna tublisti. Õlle värvus - tuhmilt tumeoranž. Aroom on mõrkjas, märja koerakarva ja mustsõstra segune.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-hapukas, muru ning rooste nüanssidega. Keskmaitse muutub vaiguseks, piiniaseemne ja roostest raudsae seguseks, tuletades meelde lammutamisele mineva vana veranda raudnaelu täis poolkõdunenud, kuid siiani vaigupesasid täis männipuidust põrandalauda.

Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas, ürtiderohke, raudrohu ja kanarbiku ristand, kergelt kibedusse langev, kuid samas taruvaiguse nätskusega võitlev. Järelmekk tõstab korraks mee enda magusa lipu kõrgele, kuid siis mattub see taas samblaste-ürdiste mõrkjate lainete alla.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe! Mõrkjama otsa topelt-IPAde väärikas esindaja. Ehk oleks hea mõte lisada kraadike kangust (et olla topeltIPAlikum) ning seeläbi ühtlasi magusamat nooti? Aga vintske tükk igatahes. Lapi juust murakamoosiga oleks siia juurde mõnes kõrval-amps.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment