Tuesday, February 6, 2018

Diffraction


Diffraction (Bevog / Naparbier, Austria / Hispaania) prk 0,33 l. alc 10,9 %vol. ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang 80 punkti.

Tootjainfo: "Russian imperial stout with coconut and maple syrup. This holy creaminess is a product of collaboration betwen Bevog Brewery & Naparbier."

Väike purk, sildil saavad kokku kaks koledisaini - Bevogi kontmehikesed ja Naparbieri kentsakad kolbad. Õnneks ka vahtralehed ja kookospähkel :) Tumepruun vaht täidab pool klaasi ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - no mõistagi must. Aroom on raskepoolne, leivane ja röstitud kookose nüansiga.

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse läheb hapukasse, veinisesse serva, arutades vaikselt omaette, et kas vahtrasiirupist saaks otse portveini teha või peaks vahepeal klaasi kakaod jooma?

Lõppmaitse lajatab letti röstitud kookose - no teate küll sellise, nagu neid ikka Bounty'dest tehaks. Et võtad kuus bounty batoonikest (XXL suuruses), röstid ära, paned röstimise ajaks eemaldatud šokolaadi tagasi ja ongi valmis. Järelmekis tuletab keegi meelde kodust kreeginapsi ja pakub ise sulle samal ajal rummiga rosinastritslit. Ohtra šokolaadiga kaetult mõistagi.

Raske kehaga, rassske ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Kookosepoisi mõju on siin päris kenasti tunda, kuid vahtrasiirupist on saanud kreegiliköör. Kokku aga üks meeldiv ja mitmetahuline tegelane! Huvitav kuidas üks marineeritud jalopeno siia juurde mõjuks, mis maitseid peale seda tunneks?
---
pilt isetehtud 

No comments:

Post a Comment