Monday, February 19, 2018

Berliner Weisse mustsõstar

Berliner Weisse mustsõstar (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,5 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfot pole.

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Sentimeetrine valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt oranž. Aroom on marumõnusalt hapukas ja mustsõstrane ... ette oli väike pelgus, et mustsõstar sõidab oma agressiivsusega kõigest üle, kuid siin on leitud väga hea tasakaal.

Esmamekk on magusakas-hapukas, marjane ja muhe. Keskmaitse on üsna ehedalt mustsõstrane, veidi sidrunikoorelikku mõrkjust (ilmselt marjakestast tulenev) sobib siia juurde imetabaselt. Lõppmaitse kaldub mõrkjamasse poolde, kuid selle all jääb väga hea ja klaaril moel tunda no kõikse ehedam mustsõstramekk. Järelmekk on mõrkjas-hapukas, mahlane, kosutav ja lihtsalt imemaitsev. Natike parkivat taju keelepäral sobib sellesse ehedasse marjasuutäide absoluutselt loomulikult.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Vata see on nüüd üks imetemp, kuidas nii lahjas ja muidu üleliigsesse ühekülgsesse hapusse kalduvast joogist on võimalik välja manada tõeliselt meeldiv maitse- ja mahlapomm!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment