Thursday, February 8, 2018

Dekadents - Rum BA


Dekadents - Rum BA. (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 14 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: imperial stout ja hinnang 94 punkti.

Tootjainfo: "Imperial Stout aged in Jamaican rum barrels."

Väike lihtne pudel, hõbedane sildike. Punane vahakaelus on veidi tõrges avamisele alluma. Tumepruun sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - no taevane arm - no mis ta peale must ikka olla saab?

Aroom. Kirsid rummis? Rummid kirsis? Kirsis ja šokolaadis ja ploomis! Kange ploomivein. Datlid ja vanilje ja mandlid. Kreemliköör ja kirsišokolaad. Ohissversussve kui palju asju ja nähtusi ja mõtteid siit klaasist ninna poeb.

Esmamekk on raske kehaga ... kuid üleüldse mitte niiiii raske kui 14 kraadi puhul oletaks. Vaniljejäätis Baileys likööriga. Munaliköör kirsikoogil.

Keskmaitse. Biskviit-tordipõhi, mida on immutatud ploomiveiniga ja kirsirummiga. Ah et kirsirummi pole olemas? Vale puha - see siin on olemas. VÄGHA ONH! 

Lõppmaitse. Mandlimarjad. Kreegikellukad. Portveinis leotatud viigimarjad. Ööd on siinkandis pimedad ja ega päevadki. 

Järelmekk. Ürdilikööriga tehtud pähklitõmmis. Aniisitilgad. Lagritsakomm suitsutatud kirsi täidisega. Suu on õndsalt kleepjas. 

Mega. Jah, rummi on ehk tiba palju. Jahhhhh, aga see on üks üsna õnnelik jahhhhhh. Suu laulab, süda muretseb. Sest seda õlut tuleks panna kastike keldrisse. Aga kuskohast sa seda kastikest võtad, ma küsin? Mh-ah? No vaata selles see asi ongi! Ajatamis-väärtust on siin suisa kahe keldri jagu!!!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment