Tuesday, February 27, 2018

Father Midnight


Father Midnight (Sakiškių / Tanker, Leedu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Indigrients: water, malted barely, flaked oats, brown sugar, hops, beer yeast"

Väike lihtne pudel, sildil on tätoveeritud käsivarred. Vähene tumekollane vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - sisuliselt täiuslik must, kui väike sügavpunane helk välja arvata. Aroom on leebelt, kuid veenvalt mõrušokolaadine, leivakooriku ja rummikoogi vihjega.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-vürtsikas-magusakas. Ploomi ja šokolaadi leidub selles puhvetis ilmselt kõige rohkem. Keskmaitse omandab hapukama noodi, ploomihunnik vajub su peale, tõrjudes šokolaadi korraks kõrvale.

Lõppmaitses asendub pool ploomidest lagritsaga, juurde tuleb uue tegijana kaneelipulgake ja ka kolm nelgitera kõrisevad klaasipõhjas. Järelmekk aga kallab keelepärale konjaki-kohvi segu ning küsib, et kas ploome pakkuda suitsutatult või mitte ... ehkki ise on juba suitsuse variandi lauale sättinud.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Mõrkjamate imp.stoutide VÄGA hea stiilinäidis. Siia pole lisatud ei ninasarviku ninakarvu ega rabakonna krooksatusi. Imp.stout nii nagu üks imp.stout olema peab.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment