Thursday, February 22, 2018

Black Bauble


Black Bauble (To Øl, Taani). pdl 0,33 l. alc. 8,0 %. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang 92

Tootjainfo: "Black Ale with Cardamom and Orange peal"

Väike lihtne pudel, must silt on üle koormatud pagan teab mida tähendavate tekstijuppidega. Pruuna vaht täidab üle poole klaasist, mis püsib küll mitte kuigi kaua, kuid jätab klaasiseintele erakordselt tugeva ja tiheda vahupitsi. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must.

Aroom on ... hmmm .... väärikas! Selles on sügavust ja ulatust, röstist mõrkjust ja old ale portveinilikke momente, apelsinikoore õlisust ja kardemoni pehmust.

Esmamekk ... ooo see on PEHME! Pehme ja paitav ja kõditav, veinilik ja ploomikompotilik. 

Keskmaitse. Oi kui nunnu. See oleks kui parim segu mustast IPA'st ja old ale'ist ja odraveinist. Pehme, happeline, röstine, rosinate ja kaneeli ja kardemoni ja šokolaadi täpiline. Justnimelt täpiline, sest iga maitse on üsna selgelt eraldi tunnetatav.

Lõppmaitse. Ploomid pähklitäidisega ning rosinavõõbaga. Mustjas. Mõrkjas. Muljetavaldav nagu mestiits. Mitmeseguline. Hulktahuline.

Järelmekk. Röst hakkab ehk domineerima, kuid mitte kauaks. Mustmesi. Murakamoos. Apelsinipovidlo rukkileival. Flambeeritud pihlakad.

Ei ma ei hakka kokkuvõtlema. Mega'st lahutab seda ehk vaid veidi üleliigne röstisus. Kuigi röstitud portvein oleks ju lahe?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment