Friday, February 2, 2018

Three Pleasures


Three Pleasures (Lehe / Cool Head, Eesti / Soome) pdl 0,33 l. alc 7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Doppelbock" ja konndhinne pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Sturdy doppelbock infused with freshly roasted coffee beans."

Väike lihtne pudel, sildil kohvioad. Tume kollakaspruun vaht täidab pool klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt ja sädelevalt tume kirsipunane.

Aroom. Kohvikruus ilmub su nina ette juba korgi avamise hetkel ning hõljub meetrisuurusena mööda tuba ringi. Lähemalt nuuskides tuleb maitse-silma vaateulatusse roheliste ubade ise röstimise aromaatseim hetk.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjalt kohvine. Keskmaitse muutub sametiseks, külmaks kohvikreemiks, mis ilma vähimamgi suhkrulisandita su keele ümber mähkub. Lõppmaitse omandab hea hapuka röstise oleku, asendades vähemalt osa kohvist röstleivaga. Järelmekk tuletab pehmema linnaselise paitusega meelde, et tegu on bockiga ... kuid siis lõppeb kõik ikkagi kohvi võidukäiguga.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, ülevõlliselt kohvine rüübe. No kohe ikka VÄGA kohvine. Ei, ega vana Gambrinus ei kurda, sest ülevõllikad on lahedad. Ja HEA kohvi vastu pole mitte kõikse vähematki - ja see kohvi ON HEA! Aga vaata siuke väike jama on nüüd küll, et kohvi matab seekord bocki enda saba ja sarvedega enda alla. Ja see pole jällegi kah enam õige asi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment