Wednesday, February 21, 2018

Asfalt Extreme Stout 20° - ročník 2016


Asfalt Extreme Stout 20° - ročník 2016 (Zhůřák, Tšehhi) pdl 0,5 l. alc 7,4 %vol. ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfot pole, ainuke täiendav infokild: "IBU 60"

Keskmist kasvu pudel, sildil pannakse asfalti. Kurjamoodi mustjaspruun sõrmepaksune vahukiht püsib päääris korralikult. Õlle värvus - no nii must pole asfalt nüüd kah mitte :) Aroom meenutab pigem külma piimakohvi kui õlut ... noh ja mitte just kõige värskemat kohvi.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse on ploomine, hapukas, veidi suitsune ja šokolaadine. Lõppmaitse näitab magusamat nägu, kuigi põhitooniks jääb ka siin kuivatatud ja kergelt suitsutatud ploom. Järelmekk kõnetab kohvisema keelega, väike vürtsikas sädelus meenutab kardemoni ja ingveri segu. 

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Imperial stoudi kohta jääb sooritus küll lahjaks, ja nimetusega "ekstreemne asfalt" ülespekstud ootused saavad petta, kuid üldiselt ikkagi päris tubli tükk õlut.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment