Tuesday, February 20, 2018

Porter


Porter (Vormsi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Robust Porter"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-rõngasrist seekord must-punasel foonil. Pruun pöidlajämedune vahukiht on vägagi püsiv. Õlle värvus - kirkalt mustjaspunane. Aroom on hapukas-mõrkjas, meenutades kõrbenud leivakoorikut.

Esmamekk on keskmisest tiba raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse muutub hapukamaks, kohvi ja leivakooriku vahepealseks. Lõppmaitse omandab korraks magusama, šokolaadisema noodi, kuid liigub siis tagasi hapukamasse röstisesse poolde. Järelmekk on mõnusalt ploomine, magusakas, viivuks virvendab isegi portveinine sametine pehmus ... kuid siis võtab taas hapukas röstine külg oma pearolli tagasi.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsika-magusakas-hapuka buketiga Hea taseme rüübe. Päris korralik porter, pole midagi öelda. Pikka õhtut sellega ei tinistaks istuda, kuid teise klaasi võtaks ehk juurde küll.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment