Monday, February 26, 2018

Humalanektar

Humalanektar (Alaripruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,7 %vol. Liigimääratlus: topelt IPA

Tootjainfo: "Joovastavalt mahlane, täidlane humalaõlu
Ekuanot, Azacc, Citra
IBU 54"

Ummmm ... et see suur et ... IBU 54 ja topelt-IPA?

Väike lihtne pudel, puuviljane sildikujundus :) Kreemikat karva vaht täidab 2/4 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt vasekarva. Aroom on magus ja rikkalikult apelsinine. Kui pimesi nuusutada, siis võiks pakkuda, et tegu on apelsinikoore sukaadiga.

Esmamekk on raskepoolne ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse valgub täidlase, rauarohke ja muruse koormana üle su keele laiali, lauldes käigu pealt midagi vaiksel häälel metsaväludest, mis on täis päikest, kanarbikku ja mahapudisenud männiokkaid.

Lõppmaitse vahetab käiku ja asukohta, lüües letti troopilised hapukad mahlased teemad ja ümiseb palmisaare rütmis puusasid nõksutades ja veidravõitu õõtsuva sammuga toas edasi-tagasi tatsudes. Järelmekk avab korraks marjaveini pudeli, lonksab midagi sõstrate ja tikrite segust, tsuskab punni tagasi ette ja nuusutab kanarbikuõisi peale.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜÜBEERTASANDI RÜÜBE! Einoh, topelt-IPA see jook nüüd klassikalises mõttes pole, kuid "imperial amber ale" pole ka törts mitte halb mõte, oh ei! Aga vaata seda paluks nüüd küll rohkem teha!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment