Monday, September 29, 2014

Aurora Borealis

Auroroa Borealis (Parno, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,9 %vol. Liigimääratlus: IPA.

Tootjainfo: "Pale ale, pilsner, carapils, vienna, carawheat, nisu. Chinook, Motueka, Cascade. Kuivhumaldatud: Amarillo, Citra. Tammelaastud
IBU 100"

Väike lihtne pudel, mustvalge ja omapärane sildikujundus. Kahe sõrme laiune vahukiht on üle keskmise püsiv. Õlle värvus - ruskelt kuldpunane. Aroomis lasub terve koormatäis humalaid, läbisegi vaiguseid ja tsitrusjaid, selle alt aga vaatab välja üks keskmisest pontsakam kuldne melon.

Esmamekk on keskmisest raskem ja mõrkjas. Keskmaitse üllatab sügava ja pehme tekstuuriga, mida omistaks pigem nt 'imperial red' tüüpi rüübetele - siin on vaarikakeedist ja pohlavarreteed, tumedaid rosinaid ja pehmet biskviitjat meekooki. Lõppmaitse paitab keelt lausa koorevenise tihkusega ja katab magus-mõrkja vaabaga, milles valge šokolaad seguneb mustikate, kadakamarjade ja pähklikreemiga. Järelmekk õhkab mõnusa vürtsika tummisusega, olles tihke ja padipehme nagu vanakooli vatitekk.

Raske kehaga, üle keskmise karboniseerunud ja mõõdukalt õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe, mida oleks ausam nimetada topelt-IPA'ks.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment