Wednesday, September 10, 2014

Hemel & Aarde Octomore

Hemel & Aarde Octomore (De Molen, Holland) pdl 0,33 l. alc 11 %vol. Liigimääratlus: Octomore
vaadis laagerunud imperial stout. Ratebeeri hinnag 91 punkti

Tootjainfo: "Indigrients: water; munich, brown, chocolate, roasted bruichladdish and caramel barley malts; premial and sladek (late) hops, yeast (top fermenting)
108 EBU"

Lihtne väike pudel, selle tootja jaoks iseloomulik tehniline silt ning väärisõllesid markeeriv vahaga kaetud kael, mis seekord on must. Sõrmepaksune pruunakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus ... no siililegi selge, et jäägitult must :) 

Aroom. Asfalt. Kuum asfalt. Keemiseni kuumutatud ja suitsev bituumen. Turbasuits ja kõrvetet puit. Urhhh. Kole ja meelitav ühekorraga. 

Esmamekk. See on VAU!!! See on ... no asfalt noh! Seekord õnneks külm bituumen, mille sisse keele surumine on jõuvõte. Mõrušokolaad ja kuivatatud ploomid leiavad kah selles tõrvas oma koha.

Keskmaitse. Sa kurrrrrakurrra. Rabapõleng ja metsatulekahi. Räme suits ja kõrbev kanarbik. Kohutav. Ja meelitav!

Lõppmaitse. AAARGHH! Kas sellest rabast välja ka pääseb? Suits sööb silmad punaseks ja tõrv muudab keele paksuks nagu vettinud rondi. Aga oot - kuskilt hakkab tulema kreegipovidlot ja ploomiveini? 

Järelmekk. Kõik on põlenud, kõrbenud, mustunud. Keel lebab roidunult suupõhjas ja nõuab vaherahu. Portvein ja turbaviski. Rõme ja räme. Raske. Kohutav. Meelitav. Tagasi kutsuv.

Rämeraske kehaga, mõõdukalt karboniseeritud ja tõrvja paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga EBANORMAALNE MEGARÜÜBE!!! Friigikas. Hullunud maitsejahtija unistus. Normaalse õllesõbra jaoks peletis. Tavakodaniku jaoks Frankenstein. Klaas vett ja topelt-espresso paluks!
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment