Wednesday, September 24, 2014

Chimay Blue 2006

Chimay Blue 2006 (Chimay, Belgia) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Liigimääratlus: quadruple. Ratebeeri hinnang 100 punkti.

Toojainfo: "Chimay Blue is principally distinguished by its character of a strong beer. This is a beer whose fragrance of fresh yeast with a light, flowery rosy touch is especially pleasant. Its flavour, noticed when tasting it, only accentuates the pleasant sensations perceived in the aroma, while revealing a light but pleasant touch of roasted malt. This top fermented Trappist beer, refermented in the bottle, is not pasteurised."

Väike matsakas pudel, mida ehivada reljeefkirjad ja tumesinine silt. Tuhmvalge sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tuhm punakaspruun.

Aroom - see väärib omaette rida - see on midagi kuninglikku! Siin leidub luksuslikku tammist sügavust ja hõbevaagnatäis troopilisi puuvilju, veidi vürtsi ja klaasike meeveini.

Esmamekk mõjub raskelt ja täidlaselt, veiniselt ja keeleotsa torkivalt magus-vürtsikalt. Keskmaitse ... ohhhh ... seda elegantsi on raske sõnastada ... siia leiab tee lahke peotäis tumedaid rosinaid ja teine kuldseid datleid, tilgake kärjemett ja virsikulikööri. Lõppmaitses kuhjub hunnitu maitseorgia juba sündusetu tasemeni - niiiiii palju troopikat ühte klaasi toppida ei suuda just igaüks. Mahemagusalt Vürtsikas, lausa Piparkoogi ja Hõõgveini taoline suursugune Pidupäev lööb lahti oma inglihäälse koori, millesse seguneb jutuvestja bassihääl. Järelmaitse juures hakkavad juba põlved nõtkuma ja silmalaug raskeks muutuma - seda küllust ei jaksa ju kaua kanda ilma vahepeal puhkamata.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga MEGARÜÜBE! Dessertõlu selle mõiste kvintessentsina. Ei mingeid suupisteid, vaid laisk lobisemine pisiasjadest ja küünlaleek palun!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment