Tuesday, September 23, 2014

Valge hunt

Valge hunt (Kikka pruulikoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,6 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA (ehkki sildil on kirjas IPA)

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Vienna, Munich Light, Carapils. Humalad: Galaxy, Chinook, Cascade. Kuivhumaldatud: Cascade
IBU 90"

Lihtne väike pudel, pruulikojale omaselt lihtne tehniline sildike. Valge sõrmepaksune vahukiht on väga tugevalt püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt pronksjas merevaik. Aroom näib esmalt lausa koirohuselt kibekas, kuid siis taandub see juba mõistlikusse puuviljasesse ja vaarikalehtede taolisse segusse.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja intensiivselt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse mõjub kirbepoolselt, mõrkjas, lausa kamprine üldtoon teeb maitsenäsadega kurja nalja, kuid tasapisi hiilib sellest läbi ananassi ja apelsinikoore segu. Lõppmaitse muutub veidi leebemaks (või harjub keel juba ära?) ja mängima hakkavad vürtsikad noodid, mis miskipärast meenutavad sügisese sambla ja vaarikavarte lõhna külmapoolsel hommikul männimetsas. Järelmekk on pärmisoe ja rõske, selga judisema ajavalt mõrkjas ja õõõõige pisut külmavõetud pohlade sarnaselt magus-hapukas.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusaka-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga raskepoolne übertasandi humalajook. Külmaks ta ei jäta, aga keele teeb külmaks küll :) Snäkiks pakuks marineeritud ingverit.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment