Saturday, September 6, 2014

Upheaval IPA

Upheaval IPA (Widmers Brothers, USA) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeeri hinnang on 92 punkti.

Tootjainfo: "Brewed with 6 different hop varieties and 3 different grains, including wheat, Upheaval will be a fitting tribute, not only to the bold Northwest-style IPA, but to Kurt and Rob Widmer’s unapologetic attitude in legacy of innovation."

Väike lihtne pudel, tuhmroheline sildikujundus. Õrnalt kollakas vaht moodustab kahesentimeetrise kihi, mis püsib üle keskmise ja jätab klaasiseintele tugevaid jälgi. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž.

Aroom on ooooo kui meeldivalt puuviljane, mango ja papaia, ananass ja konservpirn tulevad kohe ninast sisse. See mõjub kui sügisesoojus verandal, punutud korvikesega valgel laual puuviljavaagen ja kaks herilast :)

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitses seguneb konservvirsiku magusus ja vetikate soolakus, odrakarask ja apelsinikeedis. Lõppmaitse muutub juba väga täidlaseks, mangomehu ja seedrimänni-seemne-povidlo (kui säänne asi olemas on) seguseks. Järelmekk mõjub kehakalt ja atsakalt nagu muhe neegrimamsel, kes oma koloniaalajast pärit kleidis ja sarv-rätikus pakub papaia-keeksi ja küpsetatud mangot.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE, mille juurde sobiks ehk marineeritud kõrvits?
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment