Thursday, September 29, 2016

Black Wych


Black Wych (Wychwood, Inglismaa) pdl 0,5 l. alc 5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "stout" ja hinnang 50 punkti.

Tootjainfo: "Ingredients: Pale malt, Black crystal malt, Oats; Target hops.
"Black Wych is a beguiling traditional English dark stout, silky smooth, soft and seductive. A heady brew, which entices you to lose your senses and fall for the charms of The Black Wych.""

Keskmist kasvu reljeefkirjadega proofilpudel, sünkjates toonides efektne sildikujundus. Pruunakas-hallikas vaht täidab pool klaasi, olles mõõdukalt püsiv, kuid jättes muljetavaldavalt kaunist vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt sünkjaspunane. Aroom on leebelt magusakas, väga meeldiva kreegikompoti-laadse hapuka kõrvaltooniga.

Esmamekk mõjub mõrkjalt ja hämmastavalt kergelt. Võimalik, et häda on liiga jahedas temperatuuris, kuid esmamulje jääb suisa vesine. Keskmaitse on mõrkjas, kohvine ja kreegine, veidi kehakam, kuid ikkagi kergepoolne. Lõppmaitses seguneb lagrits ja kõrvetatud leib, sorts kalja ja piimašokolaad. Järelmaitse on hapukas-mõrkjas, kuivapoolne ja kauakestev.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga omapärane rüübe. Aroom on suisa võluv, kuid keha ... kuskohas on keha? Iiri kuivaks stoudiks see jook ka ei kvalifitseeru, nii et kuidagi kummaline. Kuid mitte halb, oi seda küll mitte. Miskipärast sooviks siia juurde Valeri küpsiseid.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment