Sunday, September 4, 2016

Unt lambanahas

Unt lambanahas (Undi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus: must IPA

Tootjainfo: "koosis: vesi, odra- ja nisulinnased, humal (Amarillo, Cascade, Chinook, Citra, Mosaic, Willamette), pärm"

Väike lihtne pudel, mustvalgel sildil lambakari ja koguni kaks hunti ... mitte unti :) Hallikaspruun vaht täidab üle poole klaasi ja püsib vägagi tugevalt, jättes endast taandudes kauneid jälgi klaasiseintele. Õlle värvus - must.

Arrom. Oi. Mis nüüd lahti on, kas vana Gambrinuse nina on peas viltu läinud? Miks ma tunnen vürtsikilu lõhna? :) Või noh vähemalt kiluvürtsi oma kindlasti.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja krõbedalt mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse on ... urrrr ... mõrkjas, kirbe ja kõrbe, krõbe ja kribe. Mammia, ma tahan sell putukatõrjevahedi IBU näitajat teada! Lõppmaitse künnab tuima hoolimatusega üles kõik su maitsenäsakesed ning teeb nende peal roomiktraktoriga tiiru ... säherdust mõrulaksu pole ammu tunda saanud. Järelmekk taandub hetkeks veidi hapukas-magusakasse maailma, kuid siis tuleb jälle see kolemõru traktor nurga tagant välja ja teeb tagurpidikannaka.

Keskmisest suts raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga Megatasandi rüübe! Ülevõllikas, räme ülevõllikas. Must IPA. MUST ja IPA. Nii kokku kui lahku kirjutatuna. IPA võiks veidi magusat tasakaalu sisaldada, kuid see elukas siin on halastamatu. Gambrinus tänab :)
-------------
pilt isethetud

No comments:

Post a Comment