Thursday, September 29, 2016

Poro


Poro (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable", hinnang 55 punkti.

See veiderõlu on ammu läbi müüdud, kuid hea kamraad pani tähele, et mul oli kirjeldus tegemata ja tõi oma varudest pudelikese - siiras tänu!

Tootjainfo: "Nordic moss ale
Koostisosad: vesi, odra- ja rukkilinnased, harilik põdrasamblik, Islandi käokõrv, pärm.
Sisältää: vesi, ohramallas, ruismallas, poronjäkälä, isohirvenjäkälä, hiiva."

Väike lihtne pudel, sildil pruulikoja tunnusmehike seekord põhjamaises-sarvilises ümbruses. Vahtu on null. Õlle värvus - vähese hõljumiga punakas porgandikarva.

Aroom pole enam niiii teravalt friigikas nagu mälupildis, kuid kuidagi ... meditsiiniline ... selline hapukas, ürdine, käärima läinud silo taoline, veidralt värskelt roogitud viidikat meenutav. Hapendatud seened.

Esmamekk. Võehhhhh. HAPU! Hapu-hapu. Käärima läinud jõhvikamorsi hapu.

Keskmaitse. Urjahh. Hapu-läila. Lödiks käärinud ploom. Jõhvikamoosist käärima pandud kodune kärakas.

Lõppmaitse. Vana Gambrinuse õlad tõmbuvad raginal kokku, üritades pead selle maitse eest peita. Mõrkjas-hapu. Pohlad. Talv otsa vees seisnud pohlad, millest on kadunud värskus ja jäänud on vaid tanniin. Pohla-seene-salat. Marineeritud kuuseriisikad.

Järelmekk. Teeseene-leotis. Käärinud kasemahl punaste sõstratega. Kurgimarinaadis ligunenud suitsutatud kuusevõrsed.

FRIIIIIGIKAS! Eestis seni ilmselt kõige friigim õlu üleüldse. Kuid kui niimoodi pea viltu vaadata ja silmad kissis hoida, siis midagi selles ju on. No teate küll ju neid koeratõuge, mis on nii inetud, et paistavad juba armsad.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment