Sunday, September 4, 2016

Cajaneiro


Cajaneiro (Kingpin, Poola) pdl 0,5 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Session IPA" ja hinnang 82 punkti

Tootjainfo: "Cajaneiro is a light session IPA that offers a pleasant smooth bitterness, and unmistakable American hops on the nose. By adding juicy and luscious cajá fruit that imparts a unique citrusy sweet & sour taste, we brought out the aroma and flavor characteristics of the beer while boosting its refreshing crispness."

Keskmist kasvu pudel, pruulikoja tunnussiga on seekord inkade maski kandev. Erkvalge vaht täidab pool klaasi, püsides väga kaua ja haakudes kena vahupitsina ka klaasiseintele. Õlle värvus - õõõõrna uduvinega kuldne. Aroom on magusakas-hapukas, puuviljane ja kuidagi tihke, meenutades passioon-vilja (seda va mombinipuu vilja ei ole proovinud ning ei oska sestap ka kaardistada). See järel tuleb aga esile mõrkjas ning kergelt lausa ... noh see mida inglismannide keeles öeldakse "funky"

Esmamekk on kerge kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, tsitruseline, meenutades punast greipi ja pomelot. Lõppmaitse hapukas-vürtsikas segu kosutab mõnusalt meeli, pannes keele vaikselt surisema. Järelmeki hapukas mõrkjus kestab kaua, paitades kumkvaatide ja greibi seguna keelepära.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Mahlane ja puuviljane, kosutav ja virgutav, oivaline klaasike jõulisemate juustude valiku kõrvale.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment