Tuesday, September 13, 2016

Floreffe Double


Floreffe Double (Lefebvre, Belgia). pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri iigimääratlus: "Abbey Dubbel" ja hinnang 77 punkti.

Tootjainfo: "This hearty beer is reddish in color and boasts a rich, creamy head, with overtones of anise and dry hop flavor."

Väike lihtne pudel, punasel sildil eeldatavasti kloostrikompleks. Kreemikast karva vaht täidab üle poole klaasi ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom on hapukas ja karamelline, huvitava aniisise alatooniga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja kommisuhkruselt magusakas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, puidune ja veidi vürtsikas. Lõppmaitses lööb belgia pärmile kohustuslik vürtsikus särama, üllatades taas pisut ... hmmm ... no tõepoolest aniisitaolise õhetusega. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, parfümeeritud ja ja rosinane.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga Väga heal tasandil rüübe. Pole just belgia dubbelite kõige säravam esindaja, kuid see põnev aniisine surin tõstab kõvasti hinnangut. Siia juurdse sooviks hispaaniapäraseid vürtsikamaid vorstikesi.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment