Tuesday, September 13, 2016

Galo Gaasid


Galo Gaasid (Veldi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri ei tunne seda toodet, kuid kaudsete tunnuste järgi võiks olla tegu "Vana Kalur" eriversioonidega.

Tootjainfot ei leia. Jällegi kaudselt on ehk põnev teada, et Veldi pruulikoda toimibki Galo Gaasilt ostetud gaasi peal.

Väike lihtne pudel, sildil stiliseeritud tuleleek. Tumekollane sõrmepaksune vahukiht taandub üsna kiirelt kirmeks. Õlle värvus - must. Aroomis seguneb magus šokolaad mõru šokolaad, veidikese suitsu ja sutsuke kasetõrva.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, kuivatatud ploomide ja tõrvase olekuga ... selline tume ja tuhm ja raskepärane nagu mööbliantikvariaadis aastaid nurgas seisnud pähklipuust kummut. Kõik imetlevad teda kuid kaasaegsetes korterites pole sellise kolmeklaverisuuruse asjaga midagi peale hakata - no ei mahu uksest sissegi. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, vürtspipra ja nelgi sädemega ... sellel kummutil ilutsevad messingkäepidemed ja massiivsed ilunaelad muudavad kogu vaatepildi veelgi majesteetlikumaks. Järelmekk on kakaokreemine ja šokolaadiliköörine, tumedate rosinate ja vana pähklipuu hõngune. See noor poiss, kes käib poes abis, ostab selle kummuti ilmtingimata kord ära. Siis kui ta rikkaks saab. Ja ta saab!

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Imperial porter oleks selle joogi paras määratlus. Võimas värk. Ilma moodsate krutskiteta, soliidne ja väärikas tegelane. Paras pakkuda digestiiviks.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment