Tuesday, September 27, 2016

Tatters Coffe Stout

Tatters Coffe Stout (?, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfo: "Tatters Coffe Stout on pruultid Haljala kihelkonnas asuva Tatruse küla puhtast allikaveest ja on pühendatud Tatruse rüütli mõisale Tatters. Rüütlimõisa on mainitud aastast 1390
Õllemeister kasutab pruuli juures kuute erinevat linnasesorti, mis panevad aluse joogi võimsusele. Vürtsitatud on kolme erineva humala sordiga, mida on nii keedetud kui ka kuivalt puistatud otse käärivasse õllesse. Joogile annab viimase lihvi espresso, mis ärgitab vaimu ja meelt
Tatters Coffe Stout on sobiv jook maitsva prae kõrvale, kuid leiab koha ka väsitava ja tegusa päeva kokkuvõtmiseks praksuva kaminatule saatel."

Väike lihtne pudel, ajaloolitsev sildikujundus. Pruun vaht täidab üle poole klaasi ja püsib supervisalt, haakides end ka korraliku ehitusvahuna klaasiseintele. Õlle värvus - vähese tumepruuni helgiga must. Kohviaroom ulatub juba kaugelt ninna, lähemalt nuuskides jääbki mulje nagu oleks nina vanamoelises vändaga kohviveskisse torgatud.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusalt kohvine. Keskmaitses on supermõnus hapukas hea röstiga kohvi, mille taga aimdub veidi ka õlle enda varjundit, kuid kohvi domineerib mäekõrguselt. Lõppmaitse hakkab juba veidi õlle nägu minema, korralik magusakas (foreign?) stout nii nagu ta olema peab - pisut kreemikas, tugevalt šokolaadine ja kohvine ... oh üllatust :) Järelmekk muutub taas kohvijoogiks, millesse on ka kohvilikööri piserdatud.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kreemika paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe! Väga korralik stout ja veel parem kohvi. Lausa kahju et kohvi niiiiiiiiiii tugev dominant on, kipub õlut ennast varjutama, kuid tulemus on igatahes vägagi nauditav. Prae kõrvale see õlu küll ei sobi - selle osas pole meistriga nõus - kuid omaette klaasikesena väga mõnus keelekõditaja.
---------------
pilt istehtud

No comments:

Post a Comment