Darkest of Suns (Amager / Stillwater, Taani / USA) pdl 0,5 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "saison" ja hinnang 75 punkti.
Tootjainfo: "Especially amongst female craft beer lovers in Southern Europe, he is often named the most handsome and sexy persona in modern gypsy brewing. And although some twin in Brooklyn may object, we however tend to agree. Sexy AND sweet and also rumored to be kind to animals. And yes, we are of course talking of Brian "Stillwater" Strumke, Baltimore’s proudest son. With a past in rock music, Brian is used to a high level of adoration, but in recent years Brian’s primary claim to fame is his wonderful way of bringing Belgian beer styles into the modern age. Brian’s many tweaks and twists of the Saison style in particular could be considered respectless by purists, but in our opinion nothing could be further from the truth. Stillwater Artisanal has simply taken the best of Belgian brewing and given it a much needed kick in the butt. We always admired Stillwater’s extremely classy design, but knowing Brian we also figured he could do with a little more edge. "Darkest of Suns" is our attempt at being just that - in both title and design - a little edgy. Please forgive us Brian!
Ingredients: Water. Malts: Pilsner, Wheat, Flaked oats, Caramunich 2, Carafa 3, Special B. Hops: Simcoe, Tettnanger. Juniper, Black peppercorn. Yeast: Saison"
Keskmist kasvu pudel, pruulikojale omasel edeval sildil seekord mingi koll lakub tumedat muna :) Pruun vaht täidab 2/3 klaasist, muutudes küll hõredaks, kuid püsides väga kaua. Õlle värvus - kirkalt pihlakapunane. Aroom on leebelt magusakas, iiriskommide ja lagritsa nüanssidega.
Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse segab huvitavalt kokku saisonilt oodatava hapukad ja vürtsikad toonid, lisades sinna mõrkjasmagusat karamelliseerunud koorevenist. Lõppmaitse on rohkem saisoni nägu ja tegu, magusakas-vürtsikas, sädelev ja kihisev, kuid samas ka uudselt röstine ja leivane. Järelmekis tugevneb mõrkjas, kõrvetatud leiva taoline toon, peaaegu mattes enda alla vürtsise õhetuse.
Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga heal tasemel rüübe. Iseenesest on mõte teha tumedat saisoni huvitav, kuid kui röstine mõrkjus hakkab saisoni pidulikkusest üle sõitma, siis pole see just kõige parem mõte. Vaat siia juurde sobiks otse oivaliselt hiljuti proovitud täidetud jalopeno, mis on peekonisse mähitud ja siis röstitud.
-------------
pilt isetehtud
No comments:
Post a Comment