Tuesday, September 13, 2016

Floreffe Prima Melior


Floreffe Prima Melior (Lefebvre, Belgia). pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri iigimääratlus: "Belgian Strong Ale" ja hinnang 95 punkti.

Tootjainfo: "After secondary fermentation in the bottle in the purest tradition of Floreffe’s abbey beers, it has a very deep, almost black colour with a brown head."

Väike lihtne pudel, sinisel sildil eeldatavasti kloostrikompleks. Kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasi, püsides mõõdukalt. Õlle värvus - tuhmivõitu tume punakaspruun. Aroom on karameljas, tumedate rosinate, viigimarjade ja aniisi lõhnaga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja vürtsikas-magusakas. Keskmaitse on magusakas, säravalt vürtsikas, pidulik ja õhetav nagu daam enne kohtingule minekut. Lõppmaitses aniisine lõhnapilv seguneb kuhjakese viigimarjade ja peotäie datlitega, mida daam mugib peotäiekese, et põsed ja silmad suhkrutulvast õhetama lööks. Järelmekis on kõrvetatud suhkru mõrkjas-magusakas alge segamini hapukate puuviljaste nootidega, miksides kokku mõrkjad mälestused ja magusad ootused.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, vürtsikas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. mõnusalt särtsakas ja keskmisest belglasest suts põnevam tegelane. Vängemat sinihallitusjuustu ampsaks siia kõrvale küll noaotsatäiekese.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment