Monday, March 19, 2018

Club Bier 02 Alpen Pale Ale


Club Bier 02 Alpen Pale Ale (Liechtensteiner, Liechtenstein) pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang on 39 punkti. Tõsi küll, tootja on ise sildile kirjutanud: "American Pale Ale"

Tootjainfo: "Malts: Pilsner, Wiener, Munich, Carahell, Caraamber. Hop varieties: Hallertau tradition, Cascade.
IBU 50"

Väike matsakas pudel, lihtne must-valge sildikujundus. Valge vaht täidab üle poole klaasi, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroom on magusakas-mõrkjas, lõhnapilt meenutab värskeid heinu täisveetud küüni. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on magusakas, veidi pärmine, kuid samas meeldivalt heinane, meelde tulevad suved ja heinad, hangumised ja suplused, pikad kõmpimised, heinakõrs suunurgas. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks ja veidi puitunumaks, kuid samas lisandub ka tasakaalustavat karamelli ja ka sibaruke mahlast hapukust. Järelmekk on meeldivalt mahlane, mõrkjas-hapukas ning jätkuvalt heinane.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga Väga hea taseme rüübe. 39 punktist annaks vana Gambrinus küll kõrgema hinde, heinased APAd on alati mõnusad tegelased, olgu kasvõi ammuste suviste meenutuste tõttu. Vürtsikam pähklisegu sobiks siia klaasi kõrvale kenakesti.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment