Wednesday, March 21, 2018

Mastodon Mother Puncher


Mastodon Mother Puncher (Mikkeller, Taani) prk 0,33 l. alc 6,6% Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 89 punkti

Tootjainfo: "With help from our buddy Brann Dailor from the metal band Mastodon, we are releasing Mother Puncher this Tuesday. Mastodon Mother Puncher is a farmhouse IPA, ​which basically means its packed with tons of funky flavors from the brettanomyces (used in brewing to heighten sensory reflexes) and mashed up with sweet and tart notes from passion fruit creating a deliciously funky IPA. For the release on Tuesday, we’ll have the band and the beer at Warpigs, so if you’re in Copenhagen, come by and check it out, starts at 5pm."

Väike purk, sildil on passioonvili ... rohelisel kummimadratsil? Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib päris kenasti, jättes klaasiseintele ka kenakese vahupitsi. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroomis on tunda bretti mõnusat koduaiast kompostist kõdulõhna, mahakukkunud antoonovkaid ja käärimaläinud sõstraid.

Esmamekk ... mismõttes see nüüd niiiiiiiiiiii kerge, peaaegu vesine on? Magus ja puuviljane, mõjub nagu mingi morss! Keskmaitse annab õnneks ikkagi aimu, et tegu pole mahla vesilahusega, vaid mõnusa hapuõllega, mille puuviljasus punnib end kõrvust ja ninast välja. 

Lõppmaitse ... oi see on muhedaimalt moel troopiline ja mehune ja katine ja üleüldse rõõmus tegelane! Tantsib teine ainult enda kõrvus kõlava rütmi järgi ja paterdab paljajalu mööda linna ringi, tekitades hallis pintsaklipslaste massis segadust ja pannes inimesi naeratama nagu krišnaiit. Järelmekk ... ja näe, see kaotab jälle oma keha ära ning läheb tagasi morsimaailma. Kuidas see võimalik on, teha niiiiiiiiiiii järske maitsehüppeid ühe lonksu ajal? Greibimahla nimel, see on tore, ehkki ootamatu!

Niivõrd mänguline tegelane, et öelda midagi keha kohta ühemõttelist ei saa. Morsist mehuks ja tagasi üheainsa lonksu jooksul! Karbo on mõnusal tasemel, pannes suutäie elama. Magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas palett. ÜBERtaseme rüübe igastahes! Mänguline, troopiline, ebatüüpiline, loperguselt mitmekülgne. Aga seda tasub igatahes proovida, isegi kui sa hapuõllede suhtes muidu paralleelne oled!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment